Wat wordt geverifieerd door Visa / MasterCard Secure Code en American Express Safekey?

Het is een online beveiligingssysteem dat frauduleuze transacties helpt voorkomen door u te vragen een wachtwoord in te stellen om uw identiteit te bevestigen.

Voor Visa- en Mastercard-houders - Als u uw kaart niet heeft geregistreerd voordat u een betaling uitvoert, ziet u een vak met het Verified by Visa- of MasterCard Secure Code-logo. U wordt gevraagd een formulier in te vullen, uw kaart te activeren en een wachtwoord in te stellen. Houd er rekening mee dat uw banklogo altijd op het formulier wordt weergegeven.

Voor American Express-kaarthouders - Het 3D Secure-programma van American Express heet Safekey. Het helpt uw ​​identiteit te valideren met een extra wachtwoord of een unieke waarde.

Met het 3D-beveiligde systeem wordt u elke keer dat u uw kaart gebruikt om online een betaling uit te voeren, gevraagd het persoonlijke wachtwoord in te voeren dat u heeft ingesteld. Hiermee wordt uw aankoop bevestigd en zodra uw betaling is geautoriseerd, ziet u een bevestigingsscherm.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen door de instructies op het scherm te volgen.

Ga voor meer informatie over het 3DS- en 3DS2-beveiligde systeem of Safekey naar de website van uw bankkaartuitgever.